سازمان‌‌‌‌‌‌هاي دولتي براي انجام معاملات خود که تما‌‌‌‌‌‌مي آن‌‌‌‌‌‌ها به منظور تأمين منافع عمو‌‌‌‌‌‌مي انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرند، لازم دارند تا يک سري تشريفات و قوانين را رعايت نمايند. براي تسهيل اين امور، قانون گذار محترم تشريفات و قوانيني را تعريف نموده تا تما‌‌‌‌‌‌مي سازمان‌‌‌‌‌‌هاي دولتي با رعايت آن‌‌‌‌‌‌ها، معاملات خود را انجام بدهند که يکي از ‌‌‌‌‌‌‌اين تشريفاتي که بيان شد مناقصه ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد.


 


براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وکلاي با تجربه وکيل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.


 


 


منبع:


 مناقصه 


تعريف اقسام و انواع مناقصه 


 


 


 


 


 


 


 


مناقصه چيست ؟


همان طور که در مقدمه ذکر شد، سازمان‌‌‌‌‌‌هاي دولتي براي انجام معاملاتي که عموما به منظور تأمين منافع عمو‌‌‌‌‌‌مي انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند، نياز دارند بر اساس تشريفاتي که قانون گذار تعيين نموده است، حرکت کنند و امورات را انجام بدهند.


يکي از ‌‌‌‌‌‌‌اين تشريفات تعريف شده توسط قانون گذار، وم برگزاري منا‌قصه براي انجام معاملات ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد.


جهت انجام هر چه بهتر مناقصات نيز قانوني جداگانه تحت عنوان قانون برگزاري مناقصات وجود دارد و در ماده 2‌‌‌‌‌‌‌ اين قانون عمل منا‌قصه تعريف شده است.


منا‌قصه يک فرآيند کاملا رقابتي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد که تعهدات موضوع معامله با هدف تأمين کالا و يا کيفيتي که مد نظر افراد است به فرد منا‌قصه گري که در ميان تما‌‌‌‌‌‌مي افراد شرکت کننده، کمترين قيمت متناسب را پيشنهاد داده باشد، مورد واگذاري قرار ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.


طبق ماده فوق اگر سازمان دولتي تصميم داشته باشد که کالا و يا خدماتي را تأمين نمايد، ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست از طريق مناقصه دولتي، با فردي که کمترين قيمت متناسب را پيشنهاد داده است قراردادي منعقد نمايند.


اين امکان نيز وجود ندارد که با هر شخصي که تمايل دارند،‌‌‌‌‌‌‌ اين قرارداد مذکور را منعقد نمايند.


انواع مناقصه از نظر مراحل بررسي


در ماده 4 قانون برگزاري مناقصات، مناقصات را از نظر مراحل بررسي به انواع و اقسام ذيل طبقه بندي ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايند:



  1. منا‌قصه تک مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي.

  2. منا‌قصه دو مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي.


مناقصه تک مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي به چه صورتي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ؟


در ‌‌‌‌‌‌‌اين نوع منا‌قصه ديگر نيازي نيست که پيشنهادها مورد ارزيابي فني بازرگاني قرار بگيرند و در همين منا‌قصه تما‌‌‌‌‌‌مي پاکت‌‌‌‌‌‌هاي پيشنهادي منا‌قصه گران گشوده ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند و در همان يک جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي که تشکيل شده است، فرد برنده در ‌‌‌‌‌‌‌اين منا‌قصه معرفي ‌‌‌‌‌‌مي‌گردد.


مناقصه دو مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي چگونه ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ؟


بنا به تشخيص فرد منا‌قصه گزار،‌‌‌‌‌‌‌ بايد پيشنهادها مورد بررسي فني بازرگاني قرار بگيرد.


در اين نوع منا‌قصه کميته فني بازرگاني پس از انجام بررسي‌هاي لازم نظرات و پيشنهادات خود را به کميسيون منا‌قصه اعلام داشته و برنده معرفي مي‌گردد.


همان طور که متوجه شديد تفاوت هر دو نوع از منا‌قصه بيان شد و تما‌‌‌‌‌‌مي موارد نيز به همان شکلي که توضيح داديم به صلاحديد و تشخيص فرد منا‌قصه گزار انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌شود.


حال يک نوع ديگر از منا‌قصه هم داريم که با توجه به روش دعوت منا‌قصه گران تعيين ‌‌‌‌‌‌مي‌گردد و آن را به شرح ذيل برايتان بازگو ‌‌‌‌‌‌مي‌نماييم.


انواع مناقصه از نظر روش دعوت مناقصه گران


در ماده 4 قانون برگزاري مناقصات بند ب آن، مناقصات را با توجه به روش دعوت منا‌قصه گران به انواع زير تقسيم ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايند:



  1. منا‌قصه عمومي.

  2. منا‌‌قصه محدود.


شايد بسياري از شما با منا‌‌قصه عمو‌‌‌‌‌‌مي آشنايي داشته باشيد و يا ‌‌‌‌‌‌‌اين کلمه را جايي شنيده باشيد.


منا‌‌قصه عمو‌‌‌‌‌‌مي به مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي گفته ‌‌‌‌‌‌مي‌شود که در آن فراخواني که جهت منا‌قصه اعلام ‌‌‌‌‌‌مي‌گردد نيز از طريق آگهي عمو‌‌‌‌‌‌مي به اطلاع افراد منا‌قصه گر ‌‌‌‌‌‌مي‌رسد.


يعني تنها از طريق آن آگهي عمو‌‌‌‌‌‌مي است که متوجه ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي در فلان سازمان دولتي قرار است صورت بگيرد و ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند در آن شرکت کنند.


در منا‌قصه محدود، محدوديت‌هايي که بالاترين مقام مناقصه گزار تعيين مي‌کند بايد رعايت شوند و اين منا‌قصه داراي محدوديت‌هايي مي‌شود.


فرآيند و مراحل برگزاري مناقصات به چه شکلي است ؟


برگزاري هر مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي نيز نيازمند وجود و رعايت يک سري پيش شرط‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد تا بتوان يک مناقصه اصولي را با رعايت تما‌‌‌‌‌‌مي قوانين و مقررات برگزار نمود و در اين ميان نيز فرد منا‌قصه گر تعيين شود.


ماده 9 قانون برگزاري مناقصات نيز در ‌‌‌‌‌‌‌اين خصوص به ‌‌‌‌‌‌‌اين شکل بيان کرده است که پروسه برگزاري مناقصات به ترتيب شامل مراحلي که در ذيل بيان شده است، ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد:



  1. تأمين کردن تما‌‌‌‌‌‌مي منابع مالي مورد نياز.

  2. در معاملات کلان مشخص شود که چه نوع مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي صورت بگيرد.

  3. تهيه و تنظيم تما‌‌‌‌‌‌مي اسناد مربوط به مناقصه.

  4. تما‌‌‌‌‌‌مي مناقصه گران در صورتي که لازم ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد، مورد ارزيابي قرار بگيرند.

  5. اعلام فراخوان مناقصه.

  6. ارزيابي تمام پيشنهادهاي ارائه شده.

  7. معين کردن فردي که به عنوان برنده در مناقصه اعلام ‌‌‌‌‌‌مي‌شود و عقد قرارداد مذکور با وي.


در ميان اين شرايطي که بيان شد امکان دارد فردي که به عنوان برنده مناقصه اعلام شود از انعقاد قرارداد خودداري نمايد و يا ضمانتي را که جهت انجام تعهدات لازم ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ارائه ننمايند که در‌‌‌‌‌‌‌ اين صورت تضمين مناقصه وي مورد ضبط قرار ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد و قرارداد مذکور با فرد برنده دوم بسته ‌‌‌‌‌‌مي‌شود و با وي آن عقد منعقد خواهد گشت.


سوالات متداول


1. مناقصه به چه معنا ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ؟


مناقصه را ‌‌‌‌‌‌مي‌توان به عنوان مجموعه تشريفاتي دانست که توسط دولت براي خريد کالا با کمترين قيمت ممکن انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌شود.


2. آيا مناقصه با مزايده تفاوت دارد ؟


پاسخ اين سوال کاملا واضح ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد و مثبت است.


در مناقصه سازمان دولتي در جهت خريد کالايي با کمترين قيمت اين تشريفات را راه اندازي ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد ولي مزايده مجموعه تشريفاتي است که توسط دولت در جهت فروش کالا به بالاترين قيمت ممکن انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.


3. مناقصه عمو‌‌‌‌‌‌مي به چه معنا ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد و منظور از عمو‌‌‌‌‌‌مي بودن آن چه چيزي است ؟


منظور آن دسته از مناقصاتي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشند که تما‌‌‌‌‌‌مي افراد امکان شرکت در آن را به صورت يکسان دارا ‌‌‌‌‌‌مي‌باشند و هيچ گونه محدوديتي براي افراد وجود ندارد.


براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مناقصه، به کانال تلگرام حقوقي وکيل دات کام مراجعه نماييد. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقي وکيل دات کام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وکيل دات کام به سوالات شما عزيزان پيرامون مناقصه پاسخ دهند.


 


براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وکلاي با تجربه وکيل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وکيل دات کام را مطالعه نماييد.


 


شماره تماس وکيل دات کام


منبع:


 مناقصه 


تعريف اقسام و انواع مناقصه 


 

ايرادات و موانع رسيدگي به دعوا در آيين دادرسي مدني

موارد توقيف دادرسي

موارد توقيف دادرسي

مناقصه | تعريف – اقسام و انواع – مراحل و فرآيند برگزاري مناقصات

مناقصه عمومي | نحوه برگزاري – شرايط شرکت در مناقصات عمومي

عدم حضور در دادگاه | عواقب عدم حضور خوانده در جلسه دادرسي – صدور

مهلت ايراد رد دادرس

منا‌قصه ,مناقصه ,انجام ,‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ,تما‌‌‌‌‌‌مي ,مناقصات ,برگزاري مناقصات ,به چه ,وکيل دات ,که در ,و در ,قانون برگزاري مناقصات ,دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد , براي دريافت مشاوره حقوقي مي ,منافع عمو‌‌‌‌‌‌مي انجام

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

mardankhodaee خاطرات يک ذهن تنها fdstore پارس تز aminmehrang فروشگاه رسا فایل historical-places-of-iran golbargetk کویر پلاس لوگو لند