در يک روند معمولي فرايند دادرسي پس از آغاز و ادامه يافتن با صادر شدن حکم به پايان مي‌رسد اما امکان دارد پس از اينکه دعوا اقامه شود وقايعي موجب توقيف فرآيند دادرسي بشوند. به اين ترتيب که فرايند دادرسي از ادامه يافتن بازداشته مي‌شود. در ادامه به بررسي موارد توقيف دادرسي و آثار توقيف دادرسي به طور مفصل مي‌پردازيم. قبل از هر صحبتي بايد بيان کنيم که موارد توقيف دادرسي دو دسته هستند: دسته اول مربوط به وضعيت اصحاب دعوا يعني خواهان و خوانده و نمايندگان قانوني آنان مي‌باشد و در دسته دوم با مواردي روبه‌رو هستيم که به طور صريح در قانون پيش‌بيني شده‌اند در ادامه اين دو دسته را بررسي مي‌کنيم.


براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وکلاي با تجربه وکيل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.


منبع: توقيف دادرسي


موارد توقيف ناشي از وضعيت اصحاب دعوا يا نمايندگان آن‌ها


اگر يکي از اصحاب دعوا محجور گردد يا اينکه فوت کند و سمتي که به واسطه آن وارد فرآيند دادرسي شده‌اند زائل گردد دادگاه رسيدگي کننده به فرآيند دادرسي به طور موقت متوقف مي‌شود مگر اينکه موارد ذکر شده يعني فوت و حجر و زايل شدن سمت يکي از اصحاب دعوا در فرآيند دادرسي تاثيري نسبت به سايرين نداشته باشد که در اين صورت فرآيند دادرسي نسبت به سايرين ادامه خواهد يافت.


اين نکته بيان شد که دعوا به طور موقت در صورت فوت يکي از اصحاب دعوا متوقف خواهد شد بنابراين بايد توجه داشت که توقف زماني ممکن خواهد بود که دعوا قابل انتقال باشد و اگر دعوا غيرقابل انتقال باشد فرايند دادرسي به جاي متوقف شدن به طور موقت زائل مي‌شود. براي نمونه مي‌توان به چند دعواي غيرقابل انتقال اشاره کرد به عنوان مثال دعواي تمکين يا طلاق غير قابل انتقال به شمار مي‌روند.


همچنين قانون بيان کرده است که فوت و حجر و زوال سمتي که اصحاب دعوا به موجب آن سمت داخل فرايند دادرسي شده‌اند زماني موجب توقيف دادرسي است که دادرسي نسبت به ديگران داراي تاثير باشد. در غير اين صورت اگر موارد ذکر شده تاثيري در دادرسي نسبت به ديگران نداشته باشد دادرسي نسبت به آن ادامه مي‌يابد و تنها نسبت به شخصي که فوت کرده يا محجور شده يا سمتش زائل شده متوقف مي‌شود و نسبت به ديگران دادرسي ادامه مي‌يابد.


زنداني شدن، اعزام به ماموريت دولتي يا نظامي سبب توقيف دادرسي نيست بلکه به ايشان مهلت داده خواهد شد.


امور غايب مفقودالاثر


در خصوص غيبت غائب مفقودالاثر بايد بيان کرد که تا زماني که حکم قطعي موت فرضي او صادر نشده است دعوا نسبت به او متوقف نخواهد شد. اگر بخواهيم در خصوص زائل شدن سمت شخصي که به واسطه آن سمت وارد فرآيند دادرسي شده صحبت کنيم ابتدا بايد بيان کنيم اين سمت‌ها عبارتند از ولايت، قيمومت يا وصايت صغير، غير رشيد و مجنون و سمت نمايندگي اداره تصفيه ورشکسته.


تجزيه دعوا


مي‌توان به يک نکته کلي اشاره کرد که اگر دعوا قابل تجزيه باشد و خوانندگان و خواهان‌ها متعدد باشند فوت و حجر و زوال سمت يکي از خواهان‌ها و خوانندگان تنها فرايند دادرسي را نسبت به آن خوانده و خواهان متوقف مي‌کند و همچنين در صورتي که دعوا غير قابل تجزيه باشد فوت و حجر و زوال سمت هر يک از خواهان‌ها و خواندگان متعدد موجب مي‌شود تا فرآيند دادرسي نسبت به تمام افراد متوقف شود.


شرايط توقيف دادرسي


هنگامي که فرايند دادرسي متوقف مي‌شود اين اام وجود دارد که دادگاه اين توقف را اعلام نمايد. به عبارت ديگر قرار توقيف دادرسي توسط دادگاه بايد اعلام گردد شکل اين قرار به شکل دادنامه است و به همين دليل قابل شکايت نمي‌باشد و طبيعتاً ابلاغ آن ضروري نيست اما به صورت اخطاريه به طرف مقابل دعوا ابلاغ مي‌شود.


به موجب اين اخطاريه بايد مطابق مورد قائم مقام يا نماينده قانوني معرفي شود جز در مواردي که سمت شخص به علت بلوغ و رشد و عاقل شدن مولي‌عليه زائل شده باشد.


همچنين اين نکته بسيار اهميت دارد که زماني مي‌توان فرآيند دادرسي را به علت فوت حجر و زوال سمت متوقف کرد که فرايند دادرسي شروع شده باشد ولي به مرحله صدور راي قاطع نرسيده باشد. بنابراين نتيجه مي‌گيريم که اگر دادرسي در مرحله صدور حکم قرار داشته و در آن زمان علت توقيف دادرسي به دادگاه اظهار گردد دادگاه بايد راي را صادر نمايد زيرا در اين صورت فرآيند دادرسي در جريان نيست که بتواند متوقف شود و امر در مرحله صدور حکم مي‌باشد.


آثار توقيف دادرسي


اين نکته سابقاً مطرح شد که دعوا به طور موقت متوقف مي‌شود و تا زماني که توقيف رفع شود دادگاه مشغول مي‌ماند و اين امر يکي از تفاوت‌هاي زوال دادرسي با توقيف دادرسي مي‌باشد.
تفاوتي نمي‌کند که دعوا در مرحله نخستين باشد يا در مرحله تجديدنظر و يا اينکه فرايند دادرسي در پي اعتراض ثالث انجام بشود و يا درخواست اعاده دادرسي شده باشد. در هر کدام از اين شرايط قرار توقيف دادرسي مي‌تواند صادر بشود.


براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص توقيف دادرسي، به کانال تلگرام حقوقي وکيل دات کام مراجعه نماييد. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقي وکيل دات کام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وکيل دات کام به سوالات شما عزيزان پيرامون توقيف دادرسي پاسخ دهند.


براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وکلاي با تجربه وکيل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وکيل دات کام را مطالعه نماييد.


سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد


تماس با برترين مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل


شماره تماس :66419012-021


منبع: توقيف دادرسي

ايرادات و موانع رسيدگي به دعوا در آيين دادرسي مدني

موارد توقيف دادرسي

موارد توقيف دادرسي

مناقصه | تعريف – اقسام و انواع – مراحل و فرآيند برگزاري مناقصات

مناقصه عمومي | نحوه برگزاري – شرايط شرکت در مناقصات عمومي

عدم حضور در دادگاه | عواقب عدم حضور خوانده در جلسه دادرسي – صدور

مهلت ايراد رد دادرس

دادرسي ,توقيف ,دعوا ,يا ,متوقف ,نسبت ,نسبت به ,توقيف دادرسي ,فرآيند دادرسي ,فرايند دادرسي ,اصحاب دعوا ,قرار توقيف دادرسي ,صورت فرآيند دادرسي ,موقت متوقف مي‌شود ,وارد فرآيند دادرسي

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

صفحه دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. خلاصه کتاب و جزوات درس ریاضیات و کاربردها برنامه درسی صدای نوشته های من سایت تفریحی و سرگرمی جاز موزیک | دانلود آهنگ جدید | فیلم | سریال و انیمیشن با آپدیت روزانه fasleruyeshes سرودۀ انتظار نمایندگی