در هر مرکز قضايي فردي وجود دارد که به عنوان دادرس از حقوق مردم دفاع ‌‌‌‌‌مي‌کند و مسئله پيش آمده ميان آن‌ها را حل ‌‌‌‌‌مي‌کند. اين فرد معمولا قاضي آن مرکز قضايي خواهد بود. دادرس طبيعتا به تمام امور حقوقي تسلط دارد و اطلاعات زيادي در اين زمينه دارد. اما گاهي پيش ‌‌‌‌‌مي‌آيد که با وجود عالم بودن دادرس ‌‌‌‌‌مي‌بايست رسيدگي به دعوا را متوقف و‌‌‌‌‌ دادرسي را به فرد ديگري محول کند که به اين عمل رد دادرس گفته ‌‌‌‌‌مي‌شود. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص ايراد رد دادرس و مهلت آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.


منبع : مهلت ايراد رد دادرس


رد دادرس به چه معناست‌‌‌‌ ؟


افراد براي دفاع از حقوق خود عليه فردي که حق آن‌ها ناديده گرفته است در دادگاه طرح دعوا ‌‌‌‌‌مي‌نمايند. فردي که موظف است به دعواي آن‌ها رسيدگي کند قاضي و دادرس دادگاه ‌‌‌‌‌مي‌باشد. قاضي ‌‌‌‌‌مي‌بايست به صورت کاملا عادلانه اين کار را انجام دهد و حقوق هردو طرف دعوا را در نظر بگيرد. اما گاهي مواردي وجود دارد که بيم ‌‌‌‌‌مي‌رود قاضي قضاوت عادلانه‌‌اي نداشته باشد و حقوق يکي از صاحبان دعوا را ناديده بگيرد. در اين صورت هرکدام از طرفين دعوا ‌‌‌‌‌مي‌توانند رد‌‌‌‌‌ دادرس را از مرجع قضايي خواستار شوند. طي رد‌‌‌‌‌ دادرس فرد ديگري به جاي او عمل دادرسي را انجام ‌‌‌‌‌مي‌دهد و او ‌‌‌‌‌مي‌بايست از انجام اين کار خودداري کند.


 


براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وکلاي با تجربه وکيل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.


 


موارد رد دادرس در امور حقوقي | مهلت طرح ايراد رد دادرس


رد دادرس در امور حقوقي نمي‌تواند بدون دليل اتفاق بيفتد و حتما بايد يکي از ايراداتي که ‌قانونگذار معين کرده است در خصوص قاضي وجود داشته باشد. ايراداتي که قانونگذار در صورت وجود آن‌ها رد دادرس يا قاضي را جايز ‌‌‌‌‌مي‌داند به شرح زير ‌‌‌‌‌مي‌باشند:



  • چنانچه قاضي با يکي از طرفين دعوا داراي قرابت سببي و نسبي تا درجه‌ سوم ‌باشد طرف ديگر دعوا ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند رد دادرس را درخواست نمايد.

  • در صورتي که قاضي قيم يا مخدوم يکي از صاحبان دعوا باشد و يا اينکه يکي از صاحبان دعوا همسر، متکفل امور دادرس يا مباشر او باشند رد دادرس جايز است و طرف مقابل ‌‌‌‌‌مي‌تواند اين کار را انجام دهد.

  • اگر دادرس يا فرزند و همسر او از يکي از طرفين دعوا ارث ببرد و وارث او باشند ‌‌‌‌‌مي‌توان درخواست رد دادرس را بيان نمود.

  • اگر دادرس از موضوعي که مطرح گرديده است نفع شخصي ببرند و براي وي منفعت داشته باشد ‌‌‌‌‌مي‌توان رد دادرس را از مرجع قضايي خواستار شد.

  • چنانچه قاضي در گذشته به عنوان کارشناس، داور و يا دادرس در خصوص پرونده نظر خود را بيان ‌کرده باشد ‌‌‌‌‌مي‌توان رد او را خواستار شد.

  • اگر ميان يکي از طرفين دعوا، همسر او و فرزندش با دادرس هرگونه دعوايي وجود داشته باشد و يا در گذشته چنين دعوايي ميان آن‌ها وجود داشته باشد و از تاريخ صادر شدن حکم قطعي هنوز 2 سال نگذشته باشد ‌‌‌‌‌مي‌توان رد دادرس را خواستار شد.


مهلت طرح کردن ايراد رد دادرس تا چه زماني است‌‌‌‌ ؟


با توجه به توضيحات بالا شايد برايتان سوال شود که تا چه زماني ‌‌‌‌‌مي‌توان ايراد را مطرح نمود و رد دادرس را خواستار شد؟ که در اين خصوص ‌‌‌‌‌مي‌بايست بگوييم براي رد دادرس فرد تا پايان جلسه اول دادرسي مهلت دارد و ‌‌‌‌‌مي‌بايست تا همان مدت زمان اين مسئله را مطرح کند. اما گاهي ممکن است ايراد رد دادرس تا پايان جلسه اول دادرسي وجود نداشته باشد و پس از پايان آن جلسه ‌به وجود بيايد که در اين صورت فرد بازهم ‌‌‌‌‌مي‌تواند رد دادرس را خواستار شود.


سوالات متداول


اگر رد دادرس اتفاق بيفتد تکليف دادرس چيست‌‌‌‌ ؟


در اين صورت دادرس ‌‌‌‌‌مي‌بايست دادرسي پرونده را به فرد ديگري محول کند.


مهلت طرح ايراد رد دادرس چقدر است‌‌‌‌ ؟


مهلت طرح ايراد رد دادرس تا پايان جلسه دادرسي اول خواهد بود.


براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهلت ايراد رد دادرس، به کانال تلگرام حقوقي وکيل دات کام مراجعه نماييد. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقي وکيل دات کام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وکيل دات کام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهلت ايراد رد دادرس پاسخ دهند.


 


براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وکلاي با تجربه وکيل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وکيل دات کام را مطالعه نماييد.


 


 


سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد


تماس با برترين مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل


شماره تماس :66419012-021


 


 


 


لحظه به لحظه همراه شماييم


 


 


منبع : مهلت ايراد رد دادرس

ايرادات و موانع رسيدگي به دعوا در آيين دادرسي مدني

موارد توقيف دادرسي

موارد توقيف دادرسي

مناقصه | تعريف – اقسام و انواع – مراحل و فرآيند برگزاري مناقصات

مناقصه عمومي | نحوه برگزاري – شرايط شرکت در مناقصات عمومي

عدم حضور در دادگاه | عواقب عدم حضور خوانده در جلسه دادرسي – صدور

مهلت ايراد رد دادرس

دادرس ,رد ,ايراد ,دعوا ,قاضي ,وجود ,رد دادرس ,ايراد رد ,يکي از ,دادرس را ,باشد و ,دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد , براي دريافت مشاوره حقوقي مي ,مرجع قضايي خواستار

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مجمع خیرین مدرسه ساز ابهر شیرازِ چشمهات پرسش مهر ریاست جمهوری 1398 dream-girl-world اخبار شرکت آب و فاضلاب شهری و روستا - آبفای ایران مرجع خبری ویلا مدرن ranginakman موشن گرافيک را ياد بگيريد اندیشه مثبت فروشگاه فایل